Schermafbeelding 2017-06-13 om 12.20.50

Staand vergaderen is eenderde efficiënter dan zittend vergaderen.

In Uncategorized by Frans Kleverlaan

 

Staand vergaderen (*) levert € 10 miljard per jaar op omdat vergaderen efficiënter is als het op twee benen gebeurt in plaats van vier stoelpoten. Het overleg kan namelijk met 1/3 worden verkort. Bovendien bevordert staand vergaderen de gezondheid van de medewerker.

 

TNO deed het onderzoek met een hoogte verstelbare zit-sta tafel. De 92 deelnemers die een half jaar regelmatig vergaderden hadden zelf de keuze om staand of zittend te vergaderen. Volgens TNO zou 85 procent van de deelnemers die regelmatig staand vergaderen graag doorwerken met deze vergadertafel. Als de vergadering uitliep hadden de deelnemers alsnog de keuze om te gaan zitten.

 

Volgens de onderzoekers komen de deelnemers daadwerkelijk sneller tot besluiten als er staand wordt vergaderd. Rekensom leert ons dat op de 30 miljard dat vergaderen jaarlijks kost er dus 10 miljard wordt bespaard. Ook de kwaliteit van besluitvorming ging met sprongen vooruit (*)

 

 

(*) De effecten van staand vergaderen werd al eerder aangetoond door onder andere studies van Allen C. Bluedorn, Daniel B. Turban en Mary Sue Love van de University of Missouri – Columbia

(Journal of Applied Psychology 1999, Vol. 84 No 2, 277-285)

 

 

Kopie van de rapportage wordt op verzoek aan u toegestuurd.

 

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp dan kunnen wij u daar uitgebreid over informeren.

 

 

 


Share this Post