Blog Nieuwe baan

Heeft u tevreden/betrokken werknemers?

In Uncategorized by Frans Kleverlaan

Verhoging van de productiviteit.

U, als ondernemer weet als geen ander dat gemotiveerde en geïnspireerde werknemers een  verrijking betekent voor uw bedrijf maar het kan altijd beter.

Uit onze maar ook uit  externe onderzoeken blijkt dat goede kantoor-/werkomstandigheden belangrijk zijn voor de prestatie van de medewerkers. Daarnaast is commitment en engagement van de medewerkers belangrijk voor uw productiviteit.

Vanwege schaarste op de arbeidsmarkt is het voor bedrijven belangrijk om tevreden en betrokken medewerkers in dienst te behouden en wanneer noodzakelijk de juiste medewerkers aan te kunnen trekken.

Immers, gemotiveerde en geïnspireerde medewerkers binnen uw bedrijf maken het verschil. 

Maar, al is een werkplek nog zo leuk, bijna nergens is het alle dagen feest. Maar wanneer een werknemer zijn dagen aftelt tot het weekend wordt het wellicht tijd voor verandering. Om dit te ontdekken of dit fenomeen zich in uw bedrijf ook voordoet zijn er testen waarmee u dit kunt ontdekken.

Bij de start van een nieuwe baan gaat iemand fluitend naar het werk. De werkomgeving is aangenaam en de taken doet men met plezier. “Psychologen noemen dat de wittebroodsweken” Het is heel gebruikelijk dat mensen tevreden zijn op dat moment maar dat na een paar maanden de nieuwigheid en opwinding afneemt.

Om mensen te inspireren moet nog iets extra’s gedaan worden maar dan moet de liefde hierbij van twee kanten komen. Om dit, de werktevredenheid te verbeteren, kunnen een aantal maatregelen worden genomen.

Werkplekonderzoek.

Total Office Concepts kan U helpen de productiviteit van de medewerkers te verhogen. Daartoe hebben wij een methode ontwikkeld, de zgn. “In Depth Scan”. Total Office Concepts kijkt daarbij naar persoons-, en omgevingsoplossingen zoals gezondheidsbeïnvloeding. Denk dan aan redenen van gedrag/cultuur, ziekteverzuim en omgevingscomponenten zoals verlichting, akoestiek, geur- en kantoorbeleving (beplanting/klimaat/kleuren), software.

Bij de integrale aanpak van Total Office Concepts is met name het onderdeel gedrag van mensen en cultuur in het bedrijf van grote invloed op de motivatie van de medewerkers.

Om te onderzoeken of uw bedrijf toe is aan een check op een optimale werksituatie van uw medewerkers, kunt u contact opnemen met Frans Kleverlaan van Total Office Concepts.

 

Telefoon: 075-6422434 of frans@tocbv.nl


Share this Post