Schermafbeelding 2017-10-31 om 12.48.22

De voordelen en nadelen van een kantoortuin

In Uncategorized by Frans Kleverlaan

Kantoortuin “Panacea?” of te wel: Wondermiddel dat tegen alle kwalen helpt?

 

Beste Lezer,

 

De kantoortuin. Het is in toenemende mate een begrip in ondernemerswereld. Het lijkt een panacee (wondermiddel) voor vroegere tekortkomingen, ruimtegebruik, overzichtelijkheid, kostenefficiëntie, enzovoort.

Toch kleven er nog steeds nadelen aan het begrip “Kantoortuin” . Een ander fenomeen dat in opkomst is, is flexwerken. Er zijn al bedrijven die dit al volop ingevoerd hebben en hun kantoortuin hierop hebben aangepast. De medewerkers worden hier regelmatig geconfronteerd met geen werkplek beschikbaar, collega’s die aan het zelfde project werken en ver van elkaar moeten werken.

 

Wanneer u de intentie heeft om een kantoortuin in te richten of een bestaande te herinrichten dan is het verstandig om een aantal aspecten onder ogen te zien, zoals bijvoorbeeld:

  • Communicatie / overleg tussen collega’s, privacy.
  • Geluidsdruk, door omgevingsgeluid concentratieverlies. Telefoneren, vertrouwelijke gesprekken.
  • Verlichting, het instellen van individuele verlichting.
  • Projectbegeleiding.
  • enzovoort.

 

Total Office Concepts is al lang bezig om haar kennis te ontwikkelen over bovenstaande nadelen en de ontwikkelingen van verbeteringen. Zij beschikt over een grote hoeveelheid kennis en middelen op dit specifieke gebied. Total Concepts Office stelt, indien gewenst, haar kennis ter beschikking om voor u de juiste keuzes te kunnen maken.

Total Office Concepts heeft reeds meerdere ondernemers ondersteund en zij doet dit met een zgn. PVE (Programma Van Eisen ). De werkwijze hiervoor is dat eerst een werkplekonderzoek wordt uitgevoerd op de huidige situatie.

Wij kijken allereerst naar uw organisatie en verwerken alle data en invloeden die van toepassing zijn op een mogelijke verhoging van de gezondheid en productiviteit in uw kantooromgeving.

Na dit onderzoek maakt Total Office Concepts een voorstel van een PVE (Programma van Eisen) en dit advies wordt met u besproken.

Uiteindelijk moet er een verbetering tot stand komen inzake kostenverbetering en beheersing, productiviteit, creativiteit, onderlinge samenwerking en gezondheidsaspecten.

 

Wilt u vrijblijvend in contact met ons komen of wilt u meer informatie over dit onderwerp of over ons verkrijgen, bel of mail ons: 075-64 22 434 of info@tocbv.nl

 

Deskundig en enthousiast zullen wij uw vragen beantwoorden.


Share this Post