Bewustwording:

De start van bewustwording dat langdurig zitten slecht is voor de gezondheid begon vanaf 2013. Vanaf 2014 komt de term “Zitten is het nieuwe roken” regelmatig bij publicaties naar voren. Diverse (internationale) onderzoekcentra bevestigen dat langdurig zitten dodelijk is, zie o.a. onderstaande nieuwsflits bij EenVandaag…
 rsz_04-19_02104496_vergaderenrsz_04-20_01104628plat

Afbeeldingen van gerealiseerde projecten:

 

 

Wat is dynamisch werken?

Onder dynamisch werken verstaan we in beginsel een methode om tijdens de PC-werkzaamheden meer te bewegen. Wanneer medewerkers tijdens het vergaderen staan wordt neemt de efficiëncy toe. Door met name de grote (been)spieren te activeren wordt de bloeddoorstroming in het lichaam verbeterd. Dit bevorderd de gezondheid van de medewerkers. Tevens wordt de hersenactiviteit verhoogd waardoor de productiviteit toeneemt. Graag maken wij een vrijblijvende afspraak om bij u te kijken of dit van toepassing zou kunnen zijn.

 

Gedragverandering:

Alleen investeren in producten ten dienste van dynamisch werken is niet voldoende. De beleving en acceptatie van de medewerker(s) moet ook worden aangepakt. Total Office Concepts werkt samen met professionele partners die methoden hebben ontwikkeld om mensen langdurig te stimuleren. Na verloop van tijd gaan de medewerkers automatisch over op dynamisch werken.