kartusche-gute-laune_neu

Reductie ziekteverzuim en verhoging van de productiviteit

In Uncategorized by Frans Kleverlaan

Natuurlijke etherische oliën ter bestrijding van ziektekiemen en verkoudheidsvirussen.
Studies tonen aan dat etherische oliën een effectief middel zijn tegen multiresistente (ziekenhuis)kiemen, bacteriën en schimmels.
Oy-Mittelberg, 1 januari 2012 – Als ruimtes worden gearomatiseerd met etherische oliën, neemt de belasting met bacteriën, virussen en schimmels in de lucht aantoonbaar af. Dat maakt natuurlijke oliën tot een ideaal hulpmiddel in de koude tijd van het jaar, wanneer het infectierisico op scholen, kinderdagverblijven en kantoren, in verzorgings- en verpleeghuizen, ziekenhuizen, hotels en andere ruimtes waar veel mensen samenkomen, bijzonder groot is.
“Aromatisering van ruimtes met lage concentraties hoogwaardige producten (…) draagt er – net als een behaaglijke temperatuur en aangenaam licht – toe bij dat mensen zich prettig voelen (…). De aromatherapie bewijst dat veel hoogwaardige natuurproducten zelfs een positief effect op de gezondheid kunnen hebben”, aldus Prof. Dr. Dr. Dr. med. habil. Hanns Hatt, hoogleraar celfysiologie aan de Ruhr-Universität in Bochum (1). Vooral in de verkoudheidsperiode, wanneer bacteriën en virussen zich op scholen en kantoren en in openbare gebouwen snel verspreiden, zorgt aromatisering van ruimtes met natuurlijke stoffen ervoor dat we minder snel besmet raken en ziek worden (2).
Ook bij de bestrijding van MRSA (meticillineresistente Staphylococcus aureus), ziekenhuisbacteriën die resistent zijn tegen antibiotica, is de effectiviteit van etherische oliën wetenschappelijk aangetoond. Anders dan bij antibiotica treedt er bij gebruik van etherische oliën ook op de lange termijn nauwelijks resistentie op. Dit komt doordat antibiotica meestal bestaan uit één stof, die de verwekkers na een tijdje gemakkelijk de baas kunnen, terwijl etherische oliën een extreem complexe structuur hebben. Sommige van deze oliën bevatten meer dan 500 verschillende stoffen
In de filosofie van PRIMAVERA PROAIR over de aromatisering van ruimtes staat het positieve effect van etherische oliën op de lichamelijke en geestelijke gezondheid centraal. Deze in de Allgäu gevestigde onderneming is topaanbieder op het gebied van de professionele aromatisering van grote ruimtes en gebruikt uitsluitend hoogwaardige, 100% natuurlijke etherische oliën die zij betrekt van haar zusteronderneming PRIMAVERA LIFE, de marktleider in deze branche.
Alle oliën zijn zuiver, authentiek en onveranderd. Ze bevatten geen synthetische toevoegingen en worden niet vermengd met andere oliën.
Een verantwoorde omgang met het milieu, de natuurlijke hulpbronnen en de gezondheid vormt al meer dan 25 jaar de basis voor de bedrijfsactiviteiten van de PRIMAVERA-groep. In dit kader onderhoudt de onderneming faire handelsbetrekkingen met plantentelers die milieubehoud en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, en ondersteunt zij hen actief bij de overgang van conventionele op biologische teelt. Om een hoge kwaliteitsstandaard te waarborgen, hanteert de onderneming een systeem van permanente kwaliteitscontrole en ziet zij erop toe dat de verwerking van zaad tot eindproduct zo behoedzaam mogelijk verloopt.
Graag informeren wij u over de mogelijkheden om eventueel testen bij uw organisatie uit te voeren.

Bronnen:
(1) Prof. Dr. Dr. Dr. med. habil. Hanns Hatt: Stellungnahme zum Hintergrundpapier des Umweltbundesamtes vom April 2006. Duftstoffe: Wenn Angenehmes zur Last werden kann. In opdracht van FORUM ESSENZIA e. V. Bochum 08-08-2007, pag. 5.
(2) Onder andere: M.-C. Pibiri et al.: Reinhaltung der Innenraumluft und Hygienisierung von Lüftungsanlagen mit ätherischen Ölen, in: The international Journal of Aromatherapy (2006) 16, 149-153 en

  1. Esward-Jones et al.: The effect of essential oils on methicillin-resistant Staphylococcus aureus using a dressing model, in: Burns 30 (2004) 772-777.

Share this Post