Schermafbeelding 2017-06-03 om 13.48.34

Wat is een circulaire Economie?

In Uncategorized by Frans Kleverlaan

In een circulaire economie worden afvalproducten omgevormd tot weer nieuwe producten zodat er een circulatie van grondstoffen bestaat. Door de integrale aanpak van Total Office Concepts houden wij ons bezig met dit fenomeen.

 

In deze blog wil ik graag ingaan op de interessante vraag: wat kunnen bedrijven doen aan verduurzaming en gezondheid van de medewerkers.

 

Een filmpje van de VPRO laat goed zien wat de Circulaire Economie voor onze toekomst betekend. Het is niet alleen voor onze maatschappelijke toekomst belangrijk maar ook voor de individuele ondernemer. Het principe is dat afvalproducten of afval de grondstof is voor nieuwe producten. Vroeger heette dit recyclen maar zal nu meer en meer ook in het verdienmodel van de ondernemer een plek moeten vinden.

 

De aarde is niet onuitputtelijk als grondstoffenleverancier en op enig moment is de aarde uitgeput en hoe dan verder?

 

TotalOffice wil in haar branche meedenken om het juiste materiaal, zoals bureaustoelen, bureau’s, kasten, verlichting etc. aan te schaffen op basis van levensduur en hergebruik. Total Office Concepts is al in vergevorderd stadium om de juiste kennis te vergaren, en toe te passen op dit gebied.

Wanneer wij als TotalOffice voor de eerste keer bij u komen om u te adviseren dan zal altijd deze verworven kennis ter sprake komen. In onze visie is het een combinatie van maatschappelijk en eigenbelang voor nu en in de toekomst.

 

Circulair evangelist en hoogleraar Gunter Pauli neemt u mee in een boeiende aflevering van VPRO uitzending Tegenlicht, zie filmpje

 

Bent u geïnteresseerd geraakt over Circulaire Economie en wilt u een bedrijfsbezoek bijwonen, neemt u dan contact met ons op.

Een afspraak met enkele producenten in de circulaire supplychain die wij vertegenwoordigen is snel gemaakt.


Share this Post