Interactiveblueprints_Flexwhere_Zeist-2943-bewerkt

Flexwerken door eenvoudig vinden en gevonden worden.

In Uncategorized by Frans Kleverlaan

 

Dit jaar werd de vakbeurs “Facilitair & Gebouwenbeheer 2017” gehouden in de jaarbeurs te Utrecht.

 

Onder de steeds weer terugkerende exposanten waren weinig nieuwe ontwikkelingen in onze branche te zien.

Wat meer dan anders werd aandacht besteed aan Dynamisch Werken en Biodynamische led-verlichting. De fabrikanten Markant en Waldmann hebben hierin de producten verder doorontwikkeld.

Extra aandacht verdient echter het systeem FlexWhere. Met deze software wordt het flexwerken eenvoudig gemaakt voor de wat grotere organisaties. Het vinden van collega’s en bhv’ers, het optimaal benutten van de werkplekken en het plaats onafhankelijk werken wordt door FlexWhere enorm vereenvoudigd. Flexwerken werkt immers alleen goed als alle middelen eenvoudig en juist op elkaar zijn afgestemd met betrekking op efficiënt “vinden en gevonden worden”.

Onder andere het ministerie van Economische Zaken, de gemeentes Rotterdam, Deventer, Zaandam en Vlaardingen, een vijftal waterschappen, maar ook een IT-bedrijf in Amsterdam werken hier al mee.

 

Flexwhere gaat in op het vinden van

  • Een vrije werkplek
  • Een collega op naam, specialisme of afdeling
  • Een BHV-er
  • Een vergaderruimte

 

Daarnaast kun je makkelijk en ad-hoc een vergaderruimte reserveren of het systeem koppelen aan een bestaand reserveringssysteem. De bezetting van werkplekken en vergaderruimtes kunnen via een dashboard geanalyseerd worden.

Het inloggen gaat eenvoudig via het bedrijfsnetwerk/thin-client, maar kan ook via tablet of smartphone.

De werkplekmodule genereert statistieken met waardevolle managementinformatie over de bezettingsgraad en de mate waarin de werkplekken gebruikt worden.

FlexWhere wordt aangeboden als een ‘SaaS’ of ‘on premise’ oplossing. Bij ‘SaaS’ draait de software bij FlexWhere op de server. Dat scheelt ruimte op de bedrijfsserver en het ontzorgt. De software kan ook ‘on premise’ – ofwel op de eigen bedrijfsserver – worden geplaatst.

Demo filmpje flexwerken in de praktijk: klik op onderstaande link

https://www.youtube.com/watch?v=bdHqt-Vu21g


Share this Post